Til innholdet

KLAR 2019

Nysgjerrig på hvilke karrieremuligheter som finnes for samfunnsvitere og humanister? Bli med i vår Facebook-gruppe KLAR for arbeidslivet. Her fokuserer vi på overgangen mellom studier og jobb og svarer på spørsmål knyttet til jobbmuligheter og jobbsøking for samfunnsvitere og humanister. Bli med i KLAR for arbeidslivet!

Samfunnsviterne hjelper deg å bli KLAR for arbeidslivet!

I juni 2019 gjennomførte Samfunnsviterne en kvalitativ undersøkelse som går i dybden på arbeidsgiveres erfaringer og opplevelser av samfunnsvitere.

Les mer

Samfunnsviterens plass i klimagåten

Kunnskap om bærekraft og miljø etterspørres i flere bransjer. Flere arbeidsgivere mener dette er et felt samfunnsvitere har kompetanse på (Samfunnsviternes arbeidsgiverundersøkelse, 2019).

Les mer

Kompetanse som selger!

Mange arbeidsgivere ser et stort potensiale i samfunnsvitere med tanke på salg.

Les mer

«De evinnelige karrieredagene»

Flere av arbeidsgiverne ønsker å møte samfunnsvitere i andre arenaer enn det som arrangeres tradisjonelt.

Les mer

Mandagsmøtet - en podkast om deg og jobben

Lurer du på hva du skal bli, og hvordan du lander drømmejobben? I DNs podkast «Mandagsmøtet» snakker Eva Grinde og Nora Rydne med Samfunnsviternes rådgiver i fag og karriere, Marie T. Asheim.

Les mer

Samfunnsvitere i næringslivet

Hva jobber samfunnsvitere med? Hvorfor er samfunnsvitenskap viktig? Hvilken rolle har samfunnsvitere i næringslivet? Hva er samfunnsviternes superevne? Samfunnsviterne har tatt en prat med ulike samfunnsvitere og svaret får du i filmene under.

Les mer

«Folk driter i hva du er»

Flere av arbeidsgiverne som ble intervjuet i Samfunnsviternes undersøkelse, var uenig i at utdanningsretning har noe med din identitet på arbeidsplassen å gjøre. Arbeidsgiverne synes det er rart og ovenpå hvis en ansatt hos dem skulle hatt mye «stolthet» rundt sin utdanningstittel.

Les mer

KLAR-konkurransen

Informasjon om konkurransen og premien.

Les mer