Til innholdet

Nyheter 2018

 

Akademikerne Pluss

Samfunnsviternes medlemsfordeler styrkes

Akademikernes medlemsforeninger viderefører og forbedrer avtalene med Danske Bank og Storebrand. Samtidig lanseres Akademikerne Pluss – som betyr en økt satsning på medlemsfordeler.

Les mer

Merete Nilsson valgt inn som styremedlem i Akademikerne

Merete Nilsson er nylig valgt inn som styremedlem i Akademikerne: vil være på banen for å utøve påvirkningskraft og ivareta medlemmenes interesser

Les mer

TV-aksjonen 2018

Samfunnsviterne støtter TV-aksjonen 2018

Samfunnsviterne har bevilget 50 000 kroner til TV-aksjonen 2018. Midlene går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

Les mer

Juristkongress

Medlemsrabatt på Juristkongress

Samfunnsviternes medlemmer får rabatt på årets Juristkongress, som går av stabelen 20.-21. november på Thon Hotel Arena på Lillestrøm.

Les mer

Jente ved vannet

La oss snakke om pensjon

I utgave nr 3-2018 av Samfunnsviteren kan du lese flere artikler om pensjon. Er du ung og lurer på når du bør starte å spare til pensjon? Vi gir deg svarene. Her gir vi deg også svar på ofte stilte spørsmål innen offentlig tjenestepensjon.

Les mer

Nærbilde av håndhilsing

Startpakke til medlemmer som vil starte egen virksomhet

Samfunnsviternes medlemmer som skal etablere egen virksomhet får nå tilbud om en «startpakke» innen juridisk rådgivning. Rådgivningen gis av Advokatfirmaet Lippestad.

Les mer

Samfunnsviternes standpunkter til livslang læring i arbeidslivet

På sitt septembermøte vedtok Samfunnsviterenes hovedstyre noen viktige føringer for foreningens videre arbeid med kompetanse og livslang læring i arbeidslivet.

Les mer

Analyse

Utviklingen i arbeidslivet andre kvartal

Norsk økonomi er inne i en moderat konjunkturoppgang som forventes å fortsette som følge av økte oljeinvesteringer og internasjonal oppgang. Fra andre kvartal 2017 til samme kvartal 2018 hadde alle landets fylker vekst i antall jobber.

Les mer

Mennesker på rekke

Hva slags jobber har mastere to-tre år etter eksamen?

Formålet med arbeidsnotatet er å belyse hva slags jobber mastere har to–tre år etter eksamen, ved å kartlegge yrke, næring, overutdanning og lønn. Kandidatene var utdannet i humanistiske og estetiske fag, samfunnsfag og juss, økonomisk-administrative og naturvitenskapelige og tekniske fag. For humaniora og samfunnsvitenskap er tallene fra undersøkelsen noe nedslående.

Les mer

To kollegaer snakker

Samfunnsviternes karrieretips

Brita Bergland (24) fikk jobb i Aker Energy før hun var ferdig med mastergraden i utviklingsstudier, men mener mange med bakgrunn fra samfunnsvitenskap og humaniora nedvurderer seg selv og tenker at de ikke passer inn i næringslivet.

Les mer

Samfunnsviternes samfunnsansvar

Strategien for samfunnsansvar trådde i kraft fra 2018 med et mål om mer synlighet og involvering i samfunnet, og det har generert mye spennende aktivitet så langt.

Les mer

Ny kandidatundersøkelse fra NIFU: Mastere fornøyd med utdanning, lærested og relevans

Årets kandidatundersøkelse viser at masterne i all hovedsak er fornøyd med utdanningen og lærestedet, og også med utdanningens relevans for arbeidslivet, men at lite har skjedd med undervisningsmetodene.

Les mer

Akademikere i Oslo får nye stillinger

Oslo kommune og Akademikerne er blitt enige om justeringsforhandlingene i kommunen. Lektorer, ingeniører, arkitekter, psykologer, leger, jordmødre og pedagogisk/psykologisk rådgivere får lønnstillegg. Akademikerne har også fått gjennomslag for nye stillinger som stiller krav om høyere akademisk utdanning.

Les mer

Fant du det du lette etter?