I januar har Samfunnsviterne hatt fokus på karriere. Her er info og presentasjonsvideo fra alle webcastene

I januar har Samfunnsviterne hatt fokus på karriere

Vi har bedt om at du setter av 10 minutter i lunsjen og innen kaffen er lunken og matpakka halvspist så har du fått matnyttig info som vil hjelpe deg å kickstarte karriereutviklingen din i 2020! Tipsene og infoen passer like bra for deg som er student og nyutdannet som for deg som er i jobb og er opptatt av å utvikle deg videre.

Kort info:

- Fire webcaster, fire forskjellige temaer på 10 minutter hver.
- Webcast vert: digital rådgiver Jon-Eric Melsæter i Samfunnsviterne
- Faglige presentasjoner: rådgiver fag og karriere, Marie Toreskaas Asheim i Samfunnsviterne

Lunsj & Lær nr. 1: kompetanseplanlegging

Fredag 17. januar holdt vi den første av tilsammen fire webcaster om karriere. Digital rådgiver Jon-Eric Melsæter i Samfunnsviterne var vert og den faglige presentasjonen var det rådgiver fag og karriere Marie Toreskaas Asheim i Samfunnsviterne som sto for. Her handlet det om 

Lunsj & Lær nr. 2: finn jobben!

Fredag 24. januar handlet om hvordan finner du de riktige jobbene? Hvilke andre ressurser kan du utnytte for å skaffe informasjon og hvordan går du fram? Hvordan få til nettverking er noe av det dette webcastet tar for seg. 

Lunsj & Lær 3: CV/Søknad

Fredag 31. januar handlet om: hvordan få innsikt i virksomheten du søker deg til, lær å tolke stillingsutlysninger, hvilke spørsmål du bør stille, den viktige forskjellen mellom hva en CV er og hva en søknad er.

Lunsj & Lær 4: Intervjuet

Hva skal avklares? Hvordan utvikle gode motivasjonsargumenter, hvordan takle "svake sider" spørsmålet og andre utfordrende spørsmål, hvordan håndtere referanser.

 

For deg som har lyst å få med deg Maries presentasjoner fra alle webcastene, sjekk under:

 

 

Video presentasjon fra 24. jan: