I 1930 spådde nobelprisvinner John Maynard Keynes at vi rundt tusenårsskiftet ville klare oss med 15 timers arbeidsuke. Virkeligheten viste seg å bli en helt annen. I dag jobber vi fortsatt 37,5 timer i uka, og diskusjonen handler for det meste om at vi må jobbe mer i fremtiden, ikke mindre. Hva var det som skjedde? Og hvorfor har vi det så travelt hvis vi egentlig ikke må?

Med utgangspunkt i boka Pseudoarbejde. Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting (m. Dennis Nørmark, Gyldendal 2018) forklarer filosofen Anders Fogh Jensen hva slags mekanismer som ser ut til å generere mer arbeid hver gang teknologien avløser oss, og hva vi som individer, som ledere og som samfunn kan gjøre for å ta tiden tilbake. For det gledelige budskap er at vi kan få mye mer fritid enn vi tror hvis vi innretter oss litt klokere.

Tid: Tirsdag 26 november, kl. 08:00-09:15
Sted: Digs, Krambugata 2, Trondheim

Frokostservering fra 07:45

Anders Fogh Jensen (f. 1973) er en dansk filosof, forfatter og foredragsholder.

I sine foredrag anlegger Fogh Jensen et filosofisk perspektiv på grunnleggende temaer - fra de mer eksistensielle som f.eks. mytologi og kjærlighet til mer samfunnsaktuelle som f.eks. inkludering, arbeid og teknologi. Han er en hyppig deltager i den offentlige debatt i Danmark med et filosofisk blikk på samtiden.

Fogh Jensens idé om filosofi er forankret i prinsippet om at filosofi alltid (også) må handle om det levde liv i alle sine nyanser. Han arbeider derfor ut fra et premiss om at all vesentlig filosofi også er livsfilosofi, som skal handle om å hjelpe mennesker med å tenke bedre for å leve bedre.


Deltakelsen på frokostmøtet er gratis. Deltakerne må selv bekoste reise og eventuelt opphold. Vi ber om at du bestiller reise og opphold etter at du har fått bekreftelse, slik at du er sikker på at du har fått plass på konferansen.