Til innholdet

Karriere

Samfunnsviterne gir deg de verktøyene du trenger for å fremme kompetansen din, tenke bredt og kreativt rundt dine egne karrieremuligheter. Her deler vi vår kunnskap om arbeidsmarked, jobbsøkerprosess og karriereutvikling. Vi tilbyr konkrete eksempler, maler og fremgangsmåter for å fremme din kompetanse, og tips til hvordan du kan gå frem for å finne ut mer om karrieremulighetene dine. Karrieretilbudet er et medlemstilbud. Artikler og maler vil derfor i stor grad kun være tilgjengelig for medlemmer på Min side.

KARRIERESTART OG KARRIEREUTVIKLING

På Min side finner du informasjon eksempler på arbeidsgivere, tips til hvordan du finner jobbene, eksempel på hvordan du kan gå fram for å presentere faget ditt på en god måte som er forståelig for arbeidsgivere med en annen fagbakgrunn, eksempler på CV og søknad, tips til jobbintervju, informasjon om lønn og mye mer. Enten du er i starten av din karriere eller du vurderer et karrierebytte gir vi deg relevant info og verktøy til hjelp i jobbsøkerprosessen.

Logg deg inn på Min side for å få tilgang til karrieretjenestene til Samfunnsviterne.

 

EKSEMPLER PÅ ARBEIDSGIVERE

Når du skal orientere deg på arbeidsmarkedet anbefaler vi å fokusere mindre på stillingstitler og konkrete arbeidsgivere, og heller se på hva som kjennetegner jobber som ville vært interessante for deg.

Se vår oversikt over bransjer og arbeidsområder som kan være interssant for deg!

 

SAMFUNNSVITERNES KOMPETANSEGUIDE

Lurer du på hva en samfunnsviter eller humanist kan bidra med i din virksomhet? Vi gir deg oversikten over hvilke arbeidsområder våre faggrupper jobber med, hva de konkret kan bidra med og eksempler på relevante fag.

Se vår kompetanseguide.

 

BENYTT SAMFUNNSVITERNES KARRIERETJENESTER!

Samfunnsviternes karrieretjenester er for alle medlemmer, uavhengig av hvilken fase i arbeidslivet du er i. Ved siden av karrieresidene på Min side, tilbyr vi følgende:

 

CV og søknadssjekk
Tilbakemelding på CV og søknad i forbindelse med jobbsøkerprosess. Send CV, søknad og lenke til stillingsutlysning til karriere@samfunnsviterne.no, og presiser gjerne hvorvidt du ønsker tilbakemelding på mail eller telefon.

Forberedelse til jobbintervju
Intervjutrening på telefon. Ta kontakt på karriere@samfunnsviterne.no for å avtale time for intervjutrening.

Karriereveiledning
Veiledningen består av inntil 60 minutter over telefon hvor du får veiledning innenfor kartlegging av kompetanse, videre karrieremuligheter og tips til jobbsøkerprosessen. Ta kontakt på karriere@samfunnsviterne.no for å avtale veiledningstime. Vi ber deg om å sende inn CV, samt skrive et par linjer om hva du ønsker å drøfte med veileder, i forkant av samtalen.

Karrierekurs/foredrag
Følg vår aktivitetskalender for informasjon om karriererelaterte kurs og foredrag i ditt fylke.

 

Noen tilbakemeldinger fra medlemmer som har benyttet seg av tilbudet

- Tusen takk for svar! Det var over all forventing og ekstremt nyttig!

- Da sier jeg tusen takk for all hjelp! Med dette var medlemskapet i Samfunnsviterne en god investering, og vel så det!

- Tusen takk - så fint tilbud!

- Supert å kunne få så konkrete og nyttige tilbakemeldinger i denne prosessen, det satte jeg stor pris på!

- Tusen takk for en god og grundig tilbakemelding! Det er alltid lettere å knytte opp rådene til egen tekst enn å kun lese dem, så dette var veldig nyttige innspill til denne runden og til senere.

- Tusen takk for knallgode og konstruktive innspill!


Kontakt oss!

Fant du det du lette etter?